top of page
Om Alt kan bevares

Alt kan bevares ble startet i 2014 og drives av Marte Osvoll Valderaune. Jeg er utdannet Master i Arkitektur ved NTNU og har hovedkompetanse innen farge og bygninsvern.

 

Jeg påtar meg i hovedsak mindre oppdrag innen rådgivning, fargeregistrering og fargesetting av eldre bygninger, interiør og eksteriør. Jeg skriver og holder kurs om temaet. 

 

Jeg brenner for å ta vare på og se verdiene i det man har. Målet er å bevare ved hjelp av kunnskap om historien både gjennom valg av miljøvennlige materialer og arbeidsmetoder, valg av kvalitetshåndverk og løsninger som er tuftet på bygningens premisser. Bygningen og dens eksisterende kvaliteter vil alltid være i fokus når jeg jobber, og jeg søker oppdrag hvor oppdragsgiver ønsker å bevare bygningens ånd og karakter. 

Jeg har skrevet og utgitt boken Praktisk fargesetting av historiske interiør som er en praktisk veileder for fargesetting av historiske bygninger skrevet som en lærebok og et oppslagsverk for arkitekter, entusiaster og andre som arbeider med eldre bygninger. 

 

Ta gjerne kontakt ved spørsmål, samarbeid eller om du ønsker en befaring.

bottom of page